Gazeta wydawana na zasadach open-source
Trzeba już zaczynać skład gazety. Dziś jest ostateczny termin składania artykułów (granica: do jutra). Jeszcze dziś podam ostateczny podział kategorii na podstawie zawartości na serwerze SVN.
Wszelkie uwagi do kogokolwiek kierujcie w tym temacie.
UWAGA! Jeżeli na serwerze SVN nie zamieściłeś artykułu, który ma zostać opublikowany w INSERT, podaj przynajmniej odnośnik do niego np. w pliku tekstowym.
Moja propozycja rozmieszczenia artykułów na podstawie SVN:
PHP I BAZY DANYCH
* Optymalizacja PHP
* Porady PHP
* Kohana
PYTHON
* Kurs języka Python
JAVASCRIPT
* Dynamiczne formularze
* jQuery
LINUX
* Bot w EKG
* Porada: zrzuta z YouTube
INFORMATOR / FELIETON(Y)
* Jak być legalnym użytkownikiem komputera? (felieton, poprawiony)
* (inne ???)
Dodatkowe (pojawią się lub nie):
PORADY (na razie nie mamy artykułów)
NOWOŚCI (jeżeli napiszemy)
Czy powyższy układ kategorii odpowiada Wam? Czy uważacie, że lepszy będzie inny?
Do tego trzeba zrobić trochę przestrzeni na 2 konkursy, o których mowa w innych wątkach na forum.
Ostatnio edytowany przez WebCM (2008-09-02 19:32:24)
eRIZ: Kiedyś pisałeś, że Twój brat jest chętny do złożenia gazety. Czy oferta jest nadal aktualna?
Jeśli nie, trzeba szybko znaleźć kogoś lub podjąć alternatywne kroki. Ostatecznie mogę złożyć INSERT w sobotę, choć pod względem oprawy graficznej nie będzie to rewelacja.
W związku z tym, że połowa października za nami, muszę zmobilizować osoby odpowiedzialne za złożenie gazety. Nie możemy dłużej zwlekać. Mam nadzieję, że gazeta nie jest zbyt skomplikowana. Jeśli możemy przygotować artykuły do składu w lepszym formacie, pomożemy je przerobić, aby proces przebiegł jak najsprawniej.
UWAGA
W przypadku braku wolnego czasu --> po prostu napiszcie.
W ostateczności mogę podjąć się składu, chociaż lepiej, by to zrobił ktoś z większym doświadczeniem.